Hvad er Kranio Sakral (KST)?

KST er en meget blid behandlingsform, hvor man med 4-8 grams tryk, forskellige steder på kroppen, kan frigøre spændinger og rette skævheder – og hermed hjælper kroppen i balance. Effekten af den blide behandling fremmer kroppens evne til at reparere sig selv.


Behandlingen bygger på Kranio Sakral rytmen, der ligesom hjertets og åndedrættets rytme kan mærkes over hele kroppen. Rytmen kaldes ”den kranio sakrale puls” og har en hastighed på 6 – 12 gange i minuttet. Hjernevæsken (cerebrospinalvæsken) pumpes omkring hjerne og rygmarv i cirkulation mellem kraniet (kranio) og korsbenet (sacrum) – heraf navnet på behandlingsformen – Kranio Sakral Terapi. 

Pumpebevægelsen blev opdaget af lægen William Southerland i 1920érne, og er i dag en del af lægestudiet i USA. I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa. Trine Rosenberg, som er indehaver af KST-Akademiet i Silkeborg, hvor jeg har uddannet mig, tog KST terapien med til Danmark i 1986 og hun har arbejdet med den lige siden. 

Har du været uheldig og er faldet og har slået dig, er du blevet påkørt, har du fået et slag/stød, har du oplevet fysisk eller psykiske chok, så kan f.eks. kranieknoglerne forskubbe sig – du kan spænde op forskellige steder i kroppen og derved forhindre cerebrospinalvæsken i at glide frit. Dette kan give sig udslag i spændinger – en ond spiral kan være startet…

 

Ved lette tryk på hovedet, ryggen og korsbenet kan disse spændinger og forskubbede knogler løsnes – kroppen befries og vil finde tilbage til sin oprindelige stilling – den skal blot hjælpes lidt på vej. Kroppen er nemlig programmeret til at kunne selv, når den bliver befriet for skævheder og spændinger omkring centralnervesystemet.

Du er velkommen til at kontakte mig, så vi kan få en snak om dine symptomer og lave en plan for dit behandlingsforløb. 

 

Læs mere om Kranio Sakral Terapi her: https://kstforeningen.dk/ 

Læs mere om KST-Akademiet her:https://kst-akademiet.dk/


Kontakt

Kilden til velvære
Adresse: Skovbrynet 9, 5610 Assens
Tlf: 29 40 58 39
E-mail: anitagustavsen@mail.dk
CVR: 40735593

Symptomer